Köprülü Kanyon ( Köprüçay )

Türkiye’de Antalya il sınırları içerisinde bulunan Tarihi Köprülü Kanyon Manavgat ilçesi Beşkonak beldesinde yer alır. Köprülü Kanyona adını veren köprüçay ırmağı üzerinde bulunan kemerli tarihi taş köprüsünden alır. Yakın tarihte korkulukları olmayan köprü orman köylülerinin üzerinde kamyonlarla tomruk taşımacılığı yaptığı bilinmektedir. Bir rivayete göre taşıma esnasında kamyonlardan birinin aşağı düştüğü söylenir. Bölgeye turizmin gelmesiyle köprü onarımdan geçirilmiş ve tarihi dokusunu bozmadan orjinale yakın yanlara taş duvarlar örülmüştür. Şimdilerde üzerinde Rafting botlarının geçtiği ve binlerce turist gezginlerinin gözlerini alamadığı, üzerinde resimler çektirdikleri bir köprü haline gelmiştir. Antalya turizmi açısından önemi oldukça büyüktür.


KÖPRÜLÜ KANYON AİLELERİN TERCİHİ


Evet aileler için ideal bir açık hava macerası diye adlandırabiliriz. Köprüçay ırmağı üzerinde aileniz ve sevdikleriniz ile birlikte harcanan harika anıları yaratırken, doğal oksijeni bol açık havada çocuklarınızla birlikte yapılan rafting heyecanının keyfini çıkartacaksınız. Doğanın harika olan atmosferini tanımaya başlayacak ve çok eğlenceli vakit geçireceksiniz. köprülü Kanyon rafting rehberlerimiz hevesli, emniyetli bir şekilde sizlerle vakit geçirmek için rafting heyecanına davet etmekten memnuniyet duyarız. Köprülü Kanyon’da rafting yaparak bilinmeyen yerleri keşfetmek için bekliyoruz.

Köprüçay

Köprüçay, Antalya İlinin Manavgat ilçesine bağlı bulunan Beşkonak beldesi ile Karabük köyü arasında yer almaktadır. Köprüçayın başlangıç noktası Isparta’nın sütçüler ilçesidir. Köprüçay Akarsuyunun Özellikleri, Köprüçay Rafting Parkur UzunluBeş konak köprülü Kanyon bölgesine gelene kadar faklı kollarla birleşerek günümüzdeki rafting yapılan akarsuyunu oluşturmaktadır. Köprüçay normal çaylara göre su derecesi oldukça soğuktur. Öyle ki Antalya’nın nemli ve yaz sıcaklarında bile 9 derece ölçülmüştür. Köprüçayın özelliği yer yer hızlı akıntılara sahipken durağan ve sığ yerlere de sahiptir. Tarım çiftçileri için sulama amaçlı kullanılmaktadır. Köprüçay, günümüzde rafting yapılan parkur uzunluğu 14 km’dir. Rafting bitiş noktasından sonra amatör raftingciler için tehlike oluşturur. Bu nedenle belirlenen parkur sonrasında rafting yapılmamaktadır. Köprüçay akarsuyunun son bulduğu yer Sağır in köyünün içinden geçerek Akdeniz’e dökülür.